OVER ONS

Wie is JØRNEY?

The band and our fellow musicians
De vaste leden en onze gelegenheidsmuzikanten

OVER ONS

Wie is JØRNEY

The band and our fellow musicians
De vaste leden en onze gelegenheidsmuzikanten

OVER ONS

Wie is JØRNEY

The band and our fellow musicians
De vaste leden en onze gelegenheidsmuzikanten

JØRNEY

Onze vaste kern

Al decennia geïnfecteerd met het muziekvirus hebben 2 muzikanten, Eddy Maes en Koen Vermeiren, het lang gekoesterde project JØRNEY na een eerdere valse start in 2017 nieuw leven ingeblazen. Daarom is samen met Flor Trappers, ex-gitarist, management en webdesign, resoluut voor een nieuwe website gekozen. De cd "Last Call" is in november 2018 uitgebracht en de try-outs volgen in het voorjaar 2019. Afspraken worden vastgelegd voor optredens in "De Loods" in Aarschot en "De Singer" in Rijkevorsel. Plaats en datum worden later geafficheerd. Covers en eigen nummers staan op de lijst!

Eddy Maes is al 50 jaar de frontzanger van Desperated Company, een covergroep uit de Kempen die vorig jaar het vijftigjarig gouden jubileum heeft gevierd in High Street 2.0 in Hoogstraten. Eddy speelt gitaar, is tekstschrijver en componist van een groot aantal eigen nummers. In het verleden heeft hij ruime ervaring opgedaan met bands zoals DC'70, Desperated Company, Cannabis Sativa (onder meer met Flor Trappers en Koen Vermeiren), Hassle, Dennis Sweet Band (begeleiding artiesten op gitaar en backing vocals) en Blue Company.

Tijdens een optreden van de Proms van Rijkevorsel (in 2010) komt hij opnieuw in contact met Koen Vermeiren, wat resulteert in een dertigtal (ondertussen uitgebreid tot meer dan 40) opnames van eigen nummers die voor het grootste deel het programma van JØRNEY uitmaken.

Koen Vermeiren studeert klassieke gitaar aan de Zoltan Kodaly Muziekacademie. Autodidact op vibrafoon, marimba, dwarsfluit en percussie. In 1974 richt hij de popgroep Poltergeist op, waarvan hij lid blijft tot de band in 1981 wordt ontbonden. Daarna werkt hij met verschillende musici aan allerlei projecten en cd's, o.m. Demogorgon (JazzHalo-label) met drummer-percussionist Dirk Wauters, Tweespraak (Kay Records, eigen klassieke gitaarcomposities), De Grote Arcana (dubbel-cd met bassist Tex Vandelooverbosch), Landschap met Duif (met dichter Frans Depeuter en Paul Gyles).

Vanaf 2003 tot 2016 maken Koen Vermeiren en Paul Gyles, onder de naam Poltergeist, drie cd's met eigen composities: Paintings, Sculptures en The Kennel. Sinds 2010 werkt hij ook samen met zanger-gitarist Eddy Maes. In 2017 richten ze samen de rockgroep JØRNEY op.

Onze gelegenheidsmuzikanten

Twee extra muzikanten werkten mee aan het tot stand komen van de nieuwe cd "LAST CALL" en zij zullen samen met Eddy en Koen de try-outs in De Loods in Aarschot en De Singer in Rijkevorsel live ondersteunen! 

Mark Bocklandt volgde een "klassieke opleiding" met specialisatie muziektheorie. Hij is pianist en wordt later ook dirigent van het kleinkunst dubbel mannenkwartet "Harbalorifa" uit Lier. Hij is al meer dan 20 jaar toetsenist en backing vocal bij Desperated Company en backing vocal van al wat met de eerste Night of the Proms te maken had. Sinds enkele jaren is hij ook actief als toetsenist/backing vocal bij Jean Bosco Safari. Nog altijd gebeten door de muziekmicrobe is hij helemaal klaar voor een nieuwe muzikale reis met JØRNEY!

Sam Versmissen is een veelzijdige drummer, bedreven in verschillende genres & actief in verscheidene groepen. Hij deelde het podium met o.a. Jean Bosco Safari, Gunther Neefs e.a. en hij is ook vaste drummer bij Fat Cats, Smooth Lee en Mellow Yellow.

We kunnen ook rekenen op getalenteerde topmuzikanten van de groepen Dennis Sweet Band en Busted in Rock.
Kris Van Wuytswinkel (saxofoon en backing vocals bij Desperated Company), Marc Stoffelen (bas), Dirk Roefs (solo en ritmegitaar) en Danielle De Cnodder (zang, backing vocals). 

MEI

23

AARSCHOT, Belgium

Eerste Try-out van de cd "LAST CALL" 

OCT

-

HERENTHOUT, Belgium

Optreden en try-out "LAST CALL"

NOV

-

RIJKEVORSEL

Eerste optreden

DEC

-

LOCATION#

Tweede optreden